Monday, July 27, 2009

SIDANG MEDIA TEATER KOMPILASI VOL 2

Kulit buku KoKEN

Rumah Anak Teater (RAT) akan mengadakan sidang media berhubung dengan Projek Komuniti Kental (KoKEN) sebuah projek teater yang akan diadakan di Kuala Lumpur.

Butir-butir sidang media seperti berikut:

Tarikh : 31 Julai 2009 (Jumaat)
Tempat : Ruang Legar, Bangunan Dewan Syed Nasir, Dewan Bahasa dan Pustaka, Jalan Dewan Bahasa, 50460 Kuala Lumpur, MALAYSIA.
Masa : 3.00 petang

Teater ini akan diarahkan oleh Fared Ayam untuk ’Naturalisasi’ dan MoizzisR.Cong untuk ‘Legasi’. Antara pelakon-pelakonnya ialah Zahiril Adzim, Noris Ali, Dira Abu Zahar, Amerul Affendi dan ramai lagi.

KoKEN juga akan melancarkan buku skrip mereka bertajuk Koleksi Skrip Kompilasi Teater Vol 1 & 2.

Semua wartawan dan jurugambar dijemput untuk hadir ke majlis sidang media tersebut.

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi Faisal 019-2232002.




PRESS CONFERENCE ON TEATER KOMPILASI VOL 2 Rumah Anak Teater (RAT) would like to call for a press conference on the above matter.

The detail of the event is as follows:

Tarikh : 31 July 2009 (Friday)
Tempat : Ruang Legar, Bangunan Dewan Syed Nasir, Dewan Bahasa dan Pustaka, Jalan Dewan Bahasa, 50460 Kuala Lumpur, MALAYSIA.
Masa : 3pm

The theatre is part of a collective project Projek Komuniti Kental (KoKen). The play will be directed by Fared Ayam for NATURALISASI and Moizzisr.CONG for LEGASI.

Among the actors are Zahiril Adzim, Noris Ali, Dira Abu Zahar, Amerul Affendi and few others.

The play has an English subtitle. KoKEN will also launch its first publication on the script called Koleksi Skrip Kompilasi Teater Vol 1 & 2.

Journalists and photographers are invited to cover the event.

Any queries please do not hesitate to contact Faisal Mustaffa 019-2232002. Your attendances will be greatly appreciated. Thank you.

6 comments:

warwickshire said...

si pejuang itu harus punya identiti baru jadinya lebih kental. ketengah saja arah rumah ini yg berani lebih juang karya genocide!

ganbatte!

Shamimi Haniza said...

Nak buku tu! nk buat koleksi.. =)
jual kn?

acaiFM said...

Ergghhhh...berat tu. Karya genocide, pembunuhan yang dihalalkan tu.Aku serahkan kepada budak-budak RAT untuk mentafsirkan. AKu cuma melaksanakan.

Shamimi: buku dijual lambak masa KoKEN nanti.. beli banyak pun tak apa.

rat said...

untuk kredit bob yang design poster dan cover buku tu.

warwickshire said...

utk en.acai, jgn la sempit horizon. definasi genocide tu luas (literally) system destruction secara menyeluruh. tapi xpe, setiap org perspectives nya berbezakan. itu yg uniknya. tgk slipknot bkarya tunjuk kesesakan minda para 'psychosocial'. mcm serj tankian berpoetry ttg 'civilisation is over'
tgk si designer sendiri pun lagik mau simbah darah dlm designnya. nampaknya emotions bleeding! putih tu cerminnya suci tapi klau dihambur pekatnya darah sudah tercemar jadinya. kalau disental skali pon, tak mungkin suci semacam asal. serupa kita kalau didajalkan mesti makan dalam punya la :)

Shamimi Haniza said...

ok! mesti beli. nk kene kumpul duit mulai hari ini sementara nk sampai hari pementasan. harap2 mampu dibeli.

Post a Comment